Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / Shaqiri – Nuhiu: Së bashku ndërtojmë arsim cilësor për një të ardhme të suksesshme të fëmijëve dhe të rinjve

Shaqiri – Nuhiu: Së bashku ndërtojmë arsim cilësor për një të ardhme të suksesshme të fëmijëve dhe të rinjve

 

Shaqiri – Nuhiu:  Së bashku ndërtojmë arsim cilësor për një të ardhme të suksesshme të fëmijëve dhe të rinjve

 

Sistemi arsimor është në proces reformash thelbësore, të cilat mund t`i realizojmë me sukses vetëm me përpjekjet e të gjithë aktorëve. Sfidat janë të shumta, por angazhimi i përbashkët çon në arritjen e arsimit cilësor, që është prioriteti ynë, tha ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri në takimin e sotëm me zëvendësministrin e ri të Arsimit dhe Shkencës Agim Nuhiu.

Ministri dhe zëvendësi ranë dakord se modernizimi i sistemit arsimor në përputhje me trendet evropiane nuk ka alternativë, sepse ndërtimi i burimeve njerëzore të gatshme për sfidat e shekullit të 21-të është faktori bazë për përparimin e shoqërisë.

Zëvendësministri Nuhiu theksoi se është i përfshirë në krijimin e një sistemi arsimor që do t`u mundësojë fëmijëve dhe të rinjve të fitojnë njohuri, aftësi dhe shkathtësi që do të sigurojnë një të ardhme të suksesshme për ta dhe për shoqërinë në tërësi.

 

Lajme dhe Ngjarje

Back to top
Close Offcanvas Sidebar