Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / MASH: dhuna në shkolla është e papranueshme, së bashku të vazhdojmë të ndërtojmë mjedis shkollor të qetë dhe harmonik

MASH: dhuna në shkolla është e papranueshme, së bashku të vazhdojmë të ndërtojmë mjedis shkollor të qetë dhe harmonik

 

MASH: dhuna në shkolla është e papranueshme, së bashku të vazhdojmë të ndërtojmë  mjedis shkollor të qetë dhe harmonik

 

Ministria e Arsimit dhe Shkencës e përshëndet vendimin e kryetarit të Komunës së Gradskos për shkarkimin e drejtorit të shkollës fillore komunale ku ka ndodhur rasti i dhunës së bashkëmoshatarëve.

 

Inkurajojmë vetëqeverisjen lokale që të vazhdojë dhe intensifikojë aktivitetet për ndërtimin e mjedisit shkollor të qetë dhe harmonik në të cilin çdo fëmijë do të mund të arrijë potencialin e tij të plotë. Ky është në fakt një porosoi për të gjitha komunat dhe udhëhqësitë e shkollave në vend, sepse sjellja e dhunshme tek të rinjtë nuk duhet të jenë opsion.

 

Dënojmë çdo dhunë brenda dhe jashtë shkollave dhe në këtë drejtim, së bashku me Ministrinë e Punëve të Brendshme, njësitë e vetëqeverisjes lokale, shkollat, partnerët e huaj dhe organizatat qytetare, punojmë në vazhdimësi për të ngritur ndërgjegjësimin e të rinjve për nevojën për sjellje tolerante dhe tejkalimin e konflikteve pa dhunë.

[ Friday, December 2, 2022 ] [ 1 ]

 

Lajme dhe Ngjarje

Back to top
Close Offcanvas Sidebar