Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / Tërpevska: Së bashku me pushtetin lokal zgjidhim sfidat në arsim dhe punojmë në kushte për mësim më cilësor

Tërpevska: Së bashku me pushtetin lokal zgjidhim sfidat në arsim dhe punojmë në kushte për mësim më cilësor

 

Tërpevska: Së bashku me pushtetin lokal zgjidhim sfidat në arsim dhe punojmë në kushte për mësim më cilësor

 

Sekretari shtetërore në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, Mr. Aneta Tërpevska, realizoi ,takim pune me kryetarët e komunave të Vallandovës dhe Krushevës, ku biseduan për procesin e rikonstrukcionit dhe renovimit të objekteve shkollore në këto komuna.

- Me udhëheqësitë e të dy komunave, krahas realizimit të punimeve ndërtimore, diskutuam  edhe për procesin arsimor. Nga ana e njësive të vetëqeverisjes lokale u njoftova për sfidat me të cilat ballafaqohen shkollat ​​në periudhën e krizës ekonomike dhe energjetike. Ministria e Arsimit, si organ kompetent për zbatimin e politikave arsimore, është në dispozicion të të gjitha komunave në Maqedoninë e Veriut për gjetjen e përbashkët të zgjidhjeve për shkak të mësimit të vazhdueshëm dhe cilësor, tha Tërpevska.

Tërpevska, gjatë vizitës në Komunën e Vallandovës, mbikqyri punët ndërtimore në SHFP "Goce Dellçev" në f. Piravë, ku me mbështetjen e Ambasadës Amerikane po kryhen punime ndërtimore për përmirësimin e infrastrukturës arsimore dhe sigurimin e kushteve për mbarëvajtjen e procesit arsimor.

Sekretari i Shtetëror  vizitoi  edhe NFP  “Kirili dhe  Metodi, në fshatin Presil, Krushevë, ku gjithashtu në rrjedh është renovimi dhe rikonstruksioni i objektit të shkollës, me çka nxënësit të cilët mësimin e vijojnë në  këtë shkollë do të bëhen me objekt bashkëkohor dhe me efikasitet energjetik.

Gjatë vizitës, sekretarin shtetëror e shoqëruan përfaqësues të projektit për përmirësimin e arsimit fillor  të financuar nga Banka Botërore dhe ekipi i ekspertëve nga KNaval Facility Engineering System Command (NAFVAC)   autoritet kontraktor i Ambasadës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës 

[ Thursday, November 10, 2022 ] [ 1 ]

 

Lajme dhe Ngjarje

Back to top
Close Offcanvas Sidebar