Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / Shaqiri mori pjesë në shpalljen e fituesve të garës së kompanive për nxënës të organizuar nga Xhunior Açivment

Shaqiri mori pjesë në shpalljen e fituesve të garës së kompanive për nxënës të organizuar nga Xhunior Açivment

 

Shaqiri mori pjesë  në shpalljen e fituesve të garës së kompanive për  nxënës të organizuar nga Xhunior Açivment

 

 

 Për të pestin vit radhazi, Xhunior Açievement organizon garë të kompanive  për nxënës   , qëllimi i së  cilës  është që nxënësit të mësojnë përmes punës me mbështetjen e mësimdhënësve mentorë  dhe në këtë mënyrë të zhvillojnë kompetenca praktike, kreativitet dhe inovacion, por si dhe frymën e sipërmarrësisë  dhe garuesve .

 

 Në manifestimin ku u shpallën fituesit për vitin shkollorë  2021-2022, fjalim  mbajti  edhe ministri i Arsimit dhe Shkencës  Jeton Shaqiri, i cili theksoi se gara po bëhet traditë, sepse koncepti është interesant për të rinjtë dhe se  ata dëshirojnë   të ballafaqohen me sfidat.

 

“faleminderim i veçantë për   organizatorin  i cili me përpjekjet e tij për realizimin e këtyre aktiviteteve arsimore joformale jashtë bankave të shkollës, i jep një vlerë të shtuar procesit edukativo-arsimor në vendin tonë dhe inkurajon frymën e  sipërmarrësisë  dhe  garuesve  të nxënësve, të cilëve më të vërtetë do t`iu mundësohet të fitojnë mundësi të tilla përmes të cilave do ti dëshmojnë  aftësitë e tyre të liderit , kreativitetin dhe inovacionin e tyre, që në fakt përputhet  me synimet e reformave të bëra nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Qeveria për të pasur  sistem arsimor më bashkëkohor ”, theksoi  Shaqiri.

 

Ai gjithëashtu informoi se arsimimi për  sipërmarrësi  është pjesë e reformës thelbësore e  arsimit fillor e cila është në rrjedhë dhe futet në të gjitha lëndët e obligueshme  dhe zgjedhore , por edhe në aktivitetet jashtësmësimore ku  egziston mundësia. Të gjitha programet mësimore  dhe tekstet e reja përgatiten  në bazë të 8 standardeve kombëtare për arritjet e nxënësve ndërsa  pikërisht njëra  prej tyre është “teknika, teknologjia dhe sipërmarrësia ”.

Sipas të njejtës , nga nxënësit pritet të fitojnë kompetenca që kanë lidhje me aftësinë për të ndërmarrë iniciativa, për  krijimin e  ideve  dhe për t`i kthyer idetë në prodhime  dhe shërbime, për të marrë vendime dhe për të rrezikuar”, u shpreh  Shaqiri.

 Duke i uruar fituesit, u dërgoi porosi  të gjithë pjesëmarrësve që të jenë këmbëngulës dhe të përhershëm në çdo betejë dhe të udhëhiqen nga ideologjia e të mësuarit gjatë gjithë jetës sepse siç tha ai, arsimi është një proces,dhe  jo akt që përfundon në datë të caktuar. 

Në kuadër të manifestimit treditor të mbajtur në Strugë, për herë të parë u zgjodh mësimdhënësi i vitit, si dhe shkolla më e mire për sipërmarrësi.

 

Lajme dhe Ngjarje

KUMTESE
8/9/2022
Back to top
Close Offcanvas Sidebar