Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut

  / Lajme dhe Ngjarje / „Mëso me mençuri , puno me profesionalizëm ” në Shtip dhe Sveti Nikollë

„Mëso me mençuri , puno me profesionalizëm ” në Shtip dhe Sveti Nikollë

 

„Mëso me mençuri , puno me profesionalizëm ” në Shtip dhe Sveti  Nikollë

 

 

Vazhdon promovimi i përparësive  dhe përfitimeve të arsimit të mesëm profesional në prag të regjistrimeve në shkollat ​​e mesme. Sot në kuadër të fushatës “Mëso me mençuri , puno me profesionalizëm ”, ditë të hapura për gjimnazistët e ardhshëm organizuan shkollat ​​e mesme profesionale “Dimitar Misarxhiev ziev” dhe “Jane Sandanski” në Shtip, si dhe “Koço Racin” në Sv. Nikollë.

Në aktivitetet promovuese mori pjesë edhe zëvendësministri i Arsimit dhe Shkencës Lulzim Aliu, i cili u bëri thirrje gjysmëmaturantëve nga këto dy qytete që të mendojnë mirë  se ku do të vazhdojnë shkollimin, duke i udhëzuar që t`i kushtojnë vëmendje arsimit të mesëm profesional, për të cilin siç theksoiofron probabilitet më të madh për performancë të suksesshme në tregun e punës pas përfundimit të shkollës, por edhe  bazë e mirë për avancim  të mëtejshëm akademik.

Përkujtoi se numri i paraleleve duale në të cilat më shumë vëmendje i kushtohet mësimit praktik,në llogari të studimit të teorisë,është rritur kryesishtë  pothuajse në të gjitha shkollat ​​e mesme profesionale.Konkursi për regjistrim në shkollat ​​e mesme, i cili fillon nga mesi i qershorit, parasheh gjithsej 227 paralele duale  në të cilat mësimi do të realizohet me mbështetjen e mbi 450 kompanive nga sektori privat.

 

 

 

Lajme dhe Ngjarje

Back to top
Close Offcanvas Sidebar