Министерство за образование и наука

  / Стипендии / Резултати од конкурс за доделување на студентски стипендии за академската 2021/2022 година

Резултати од конкурс за доделување на студентски стипендии за академската 2021/2022 година

 

Резултати од конкурс за доделување на студентски стипендии за академската 2021/2022 година

 

Резултати за студентски стипендии 2021/2022

Прва група

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија 


Втора група

Стипендии врз основа на остварен успех

Листа на добитници врз основа на остварен успех од државни универзитети

Листа на добитници врз основа на остварен успех од приватни универзитети

Договор за стипендија


Стипендија за студенти запишани на ИТ студиски програми

Листа на добитници на стипендија од државни универзитети

Листа на добитници на стипендија од приватни универзитети

Договор за стипендија


Стипендија за студенти запишани на студиски програми по македонски јазик, македонска книжевност и јужнословенски книжевности

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија


Трета група

Листа на добитници на стипендија од државни универзитети

Листа на добитници на стипендија од приватни универзитети

Договор за стипендија


Математика

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија


Хемија

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија


Физика

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија


Четврта група

Листа на добитници на стипендија

Договор за стипендија


Стипендии за студенти Роми

Стипендии за студенти Роми запишани на останатите години 

Стипендии за студенти Роми запишани во прва студиска година

Договор за стипендија


Упатство за доставување на договори

 

Студентите кои се стекнаа со правото на користење студентска стипендија треба да испечатат и пополнат ТРИ примероци од договорот за соодветната стипендија и заедно со копија од лична трансакциска сметка, најдоцна до вторник 30.11.2021 година да ги достават до Министерството за образование и наука (директно во писарницата на МОН или по пошта – препорачана пратка со повратница на адреса бул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје). 

 

Добитниците на стипендија кои нема да достават договор во предвидениот рок ќе се смета дека се откажуваат од правото на користење стипендија.

 

Одбиените кандидати пак, ќе имаат можност за приговор во соодветен рок, откако на адресата која ја имаат посочено при аплицирањето ќе добијат решение од МОН во кое ќе биде наведена причината поради која апликацијата не е прифатена. 

Сите незадоволни кандидати може да достават приговор на studentski.stipendii@mon.gov.mk

[ четврток, 18 ноември 2021 ] [ 0 ]

 

Стипендии

Back to top
Close Offcanvas Sidebar