Список со контакти на лица вработени во Министерство за образование и наука

1. Сектор за основно и средно образование

Во Секторот за основно и средно образование има четири одделенија и тоа:

- Одделение за основно образование;

- Одделение за средно образование;

- Одделение за нострификација и еквиваленција на свидетелства и дипломи стекнати во странство;

- Одделение за децентрализација.

Одговорен:
Билјана Алексоска Треневска
Телефон: 3-117-896
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
Замена: Теута Даши
Телефон: 3-140-136
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

2. Сектор за високо образование

Во Секторот за високо образование има три одделенија и тоа:

- Одделение за високо образование, меѓународна соработка, Темпус и CEPPUS;

- Одделение за поддршка на работата на Одборот за акредитација, Агенцијата за евалуација и Советот за високото образование;

- Одделение за еквиваленција и признавање на странски високообразовни квалификации.

Одговорен:
Јехона Муртезанини
Телефон: 3-117-896
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Замена:
Билјана Зафировска
Телефон: 3-140-167
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

3. Сектор за наука и технолошко-технички развој

Во Секторот за науката и технолошко-техничкиот развој има две одцеленија и тоа:

- Одделение за науката и технолошко техничкиот развој и проекти во науката и технолошко-техничкиот развој;

- Одделение за меѓународна соработка во науката.

Одговорен:
Александар Тутновски
Телефон: 3-140-186 и 3-117-896
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

4. Сектор за финансиски прашања

Во Секторот за финансиски прашања има четири одделенија и тоа:

- Одделение за буџетска координација;

- Одцеление за буџетска контрола;

- Одделение за сметководство и плаќање;

- Одделение за координација на јавни набавки.

Одговорни:
Давор Тасевски, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Верица Тасевска, Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: 3-140-143 и 3-117-896
 

5. Сектор за општи работи и подршка на министер

Во Секторот за општи работи и подршка на министер има четири одделенија и тоа:

- Одделение за односи со јавноста и протокол;

- Одделение за капитално инвеститање;

- Одделение за ученички и студентски стандард;

- Одделение за информатичка дејност и управување со ИСОМ;

Одговорен:
Билјана Цветковска
Телефон: 3-140-108
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 

6. Сектор за нормативно-правни работи

Во Секторот за нормативно - правни работи има две одцеленија и тоа:

- Одделение за нормативно правни работи во дејностите;

- Одцеление за правни и административни работи;

Одговорен:
Ѓорѓи Панделиев
Телефон: 3-140-122 и 3-117-896
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
Замена
Наташа Костова
Телефон: 3-140-122
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

7. Сектор за Европска Унија

Во Секторот за Европска унија има три одделенија и тоа:

ИПА Структура:

-  Одделение за преговори и интеграција на заедницата, координација на проекти и донации во образованието и науката;

- Одделение за имплементација и координација на ИПА Компонента I и IV; Одделение за мониторинг и евалуација на ИПА Компонента I и IV;

Одговорен:
Анета Митрева
Телефон: 3-140-197 и 3-117-896

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook