Министерството за образование и наука информира за повик на Државниот универзитет за архитектура и инженерство во Казан, Русија (http://ksuae.kgasu.ru) до сите заинтересирани академски институции, училишта, агенти во Република Северна Македонија за соработка преку регрутирање на студенти за студирање на дуална програма која се одвива во соработка со Универзитетот во Источен Лондон (https://uel.kgasu.ru). 

Станува збор за програма за додипломски студии по архитектура во траење од пет години и четиригодишни студии по градежништво кои се одвиваат на англиски јазик. Оваа дуална програма исто така предвидува и двoнеделна летна школа на Универзитетот во Источен Лондон. 

Соработката помеѓу двата универзитета се одвива од 2012 година и досега пет генерации студенти успешно ги завршиле студии и се стекнале со дуална диплома во Велика Британија и Русија.


Новата студиска година започнува од октомври 2020 година. Сите дополнителни информации за студиската програма, условите за прием, деталниот процес на аплицирање и формулар за студенти, можат да се најдат на следната веб страница: https://uel.kgasu.ru.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook