Амбасадата на Словачката Република во Република Северна Македонија известува за повик за апликации за стипендии за Словачката национална програма за мобилност:

(Slovak National Mobility Programme) за студиски престој на странски универзитетски студенти, студенти на докторски науки, универзитетски наставници, истражувачи и уметници, на словачките јавни универзитети за академската 2019/2020 година.

Словачката страна ја покрива стипендијата која ги вклучува трошоците за живот на стипендистот (сместување, исхрана итн.) за време на неговиот студиски престој, истражување, предавање или уметнички престој.
Патните трошоци за повратен билет (со автобус) до и од местото на студирање ги покрива Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија.


Деталните информации и услови за стипендиите се објавени на веб страниците:
www.scholarships.sk и www.stipendia.sk

Апликациите треба да бидат доставени on-line на веб страната: www.scholarships.sk , до 31 октомври 2019 година, 16:00 Централно Европско Време.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook