Министерството за образование и наука информира дека во тек е јавен повик за наставници за учество на курс по арапски јазик, кој го организираат Египетската агенција за партнерство во развој и Центарот за управување и учење на арапски јазик при Универзитетот во Каиро.


Курсот ќе се одржи во периодот од 3 март до 4 април 2019 година.
Секој кандидат треба да ги исполнува следните услови:
- Познавање на арапски јазик на ниво Б1 или Б2 
- Да работи како наставник за лица кои не го зборуваат арапскиот јазик
- Да не е постар од 55 години и да е во добра здравствена состојба

Организаторите на курсот ги покриваат трошоците за авионски превоз и сместување.

Подетални информации можат да се обезбедат во Министерството за образование и наука, Сектор за меѓународна соработка, Одделение за меѓународна соработка во образованието и науката
ул.„Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје
тел: (+389 2)3140 186.

Краен рок за пријавување е 7 февруари 2019 година.

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook