Министерството за образование и наука ги информира сите заинтересирани граѓани на Република Македонија, на возраст од 20 до 30 години, запишани на додипломски или постдипломски студии, да аплицираат за учество во програмата на јапонската влада наменета за младите од Западен Балкан, за краток студиски престој во Јапонија во периодот од 30 октомври до 7 ноември 2018 година.


Избраните кандидати ќе имаат одлична можност да ја истражат Јапонија преку интелектуална и културна размена, со цел да промовираат меѓусебно разбирање и почитување.


Трошоците кои се однесуваат на авионски превоз, осигурување, исхрана, сместување и престој во земјата во целост ги покрива Министерството за надворешни работи на Јапонија. Партнер во имплементацијата на програма е Регионалната канцеларија за младинска соработка (РИКО).

Крајниот рок за аплицирање е 16 септември 2018 година.

Повеќе информации можат да се обезбедат на http://www.rycowb.org/?p=5241

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook