Министерството за образование и наука на Република Македонија соопштува дека во 2018 година Бирото за Академско признавање и меѓународна размена на Република Полска обезбедува четири стипендии за учество на кандидати на летни школи по полски јазик, кои ќе се одржат во Република Полска.

Кандидатите потребно е да ги поднесат следниве документи во два примероци:

-    Пополнет формулар за учество на летната школа;

-    CV, кратка биографија;

-    Диплома за завршено високо образование;

-    За студентите: потврда дека е редовен студент на факултет

-    Мотивационо писмо.

Стипендијата покрива школарина, сместување и исхрана во студентска кантина, а патните трошоци се на товар на самиот кандидат.

Непотполни и на време недоставени документи нема да се земат во предвид.

Кандидатите треба да се регистрираат на системот: NAWA IT system до 15.04.2018 година 15:00 часот.  https://programs.nawa.gov.pl/login.

Условите и други информации можат да се видат на линкот:

Summer courses of the Polish language and culture-Terms and conditions of the Programme.pdf565.19 KB

Регистрираните кандидати треба да ги достават потребните документи до 20.04.2018 до архивата  Министерството за образование и наука на Република Македонија, (ул. Свети Кирил и Методиј бр.54 Скопје, Република Македонија)

Интервју со кандидатите ќе се одржи на 25.04.2018 година во Министерството за образование и наука на Република Македонија 10:00ч., Сектор за наука и иновации,канцеларија 1400.

Лице за контакт – Видановски Гоце ( 02 ) 3 140 185

Апликацијата и пријавата треба да се достават во два примерока.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook