Во рамки на проектот за словенски студии, Министерството за образование, млади и телесно воспитување на Република Чешка за 2017 година доделува четири стипендии за кандидати од Република Македонија за учество на летни школи по чешки јазик, кои традиционално се одржуваат во Плзењ (2 места) и Брно (2 места).

Стипендиите ги покриваат трошоците за школарина, сместување и исхрана во студентска кантина, додека патните трошоци се на товар на самиот кандидат.

Сите заинтересирани потребно е во два примероци да ги достават следните документи:
- Пријава
- Пополнет формулар за учество на летната школа
- CV, кратка биографија;
- Диплома за завршено високо образование;
- За студентите: потврда дека е редовен студент
- Мотивационо писмо.

Крајниот рок за аплицирање во Министерството за образование и наука на Република Македонија, Сектор за наука и технолошко -технички развој, Одделение за меѓународна соработка, ул. Св. Кирил и Методиј бр.54 Скопје, Република Македонија е 28.02.2017 година.
На конкурсот може да се пријават и кандидати со сопствено финансирање.
Непотполните и ненавремено доставени апликации нема да се земат во предвид.

Интервју со пријавените кандидатите ќе се одржи на 01.03.2017 година во 10.00 часот во Министерството за образование и наука, канцеларија 1400 на 14 кат. Лице за контакт – Видановски Гоце ( 02 ) 3 140 185

Подетални информации на: http://www.mzv.cz/skopje

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

baner2 Foto novo

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook