Ве информираме дека е објавен Ценовник за оштетени учебници за учебна 2018/19 година. Ве молиме при давање насоки за уплата на средства за изгубен или оштетен учебник да внимавате на година на набавување на истиот.

При евиндетирање на наплата на оштетените и изгубените учебници постапувајте согласно Законот за учебници за основно и средно образование („Службен весник на Република Македонија“ бр. 98/2008, 99/2009, 83/2010, 36/2011, 135/2011, 46/2012, 24/2013, 120/2013, 29/2014, 146/15, 217/15, 30/16 и 21/18 ), и Правилник за начинот на прием, складирање, доделување и враќање на комплетите на учебници во основните и средните училишта ( „Службен весник на Република Македонија“ бр. 75/10), особено согласно членовите 3, 8 и 10 од горенаведениот Правилник.

 

 

   Ценовник за оштетени учебници за основно образование

    Ценовник за оштетени учебници за гимназиско образование

    Ценовник за оштетени учебници за средно стручно образование

    Ценовник за оштетени учебници за средно стручно-странски јазици

 

    Уплатни сметки за оштетени или невратени учебници за основно образование

    Уплатни сметки за оштетени или невратени учебници за средно образование

 

Контакт и прашања за бесплатни учебници

Одговорен за учебниците:
Наташа С. Тоскоска
Телефон: 02/3-140-188
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Замена:
Али Муслиа
Телефон: 02/3-140-175
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook