Сет на податоци во необработен формат.

 

ОВП оценки + училишта 25.01.2013 (.ODS формат, Linux office, се отвара и во повеќето Excel верзии)

____________________________________________________________________________


ОВП оценки + училишта, 2011/2012 (.ODS формат, Linux office, се отвара и во повеќето Excel верзии)

ОВП оценки, 2011/2012 (.CSV формат, се отвара со обични текст едитори)

ОВП училишта, 2011/2012 (.CSV формат, се отвара со обични текст едитори)

Опис на мета податоците:

SCHOOL_YEAR - школска година
SCHOOL_CODE - матичен број на училиштето, единствена шифра
SCHOOL - назив на училиштето
SUBJECT - предмет за кој се однесува оценката
GRADE - степен/година во образовниот систем
SCHOOL_CLASS_ID - единствена шифра на паралелката
SCHOOL_CLASS_TYPE - вид на паралелка
SCHOOL_PROGRAM_TYPE - вид на образование
SCHOOL_CLASS_CODE - ознака на паралелката во училиштето
SCHOOL_CLASS_NAME - насока
SEMESTER_1_RESULT_1 - број на оценки 1 во првото полугодие
SEMESTER_1_RESULT_2 - број на оценки 2 во првото полугодие
SEMESTER_1_RESULT_3 - број на оценки 3 во првото полугодие
SEMESTER_1_RESULT_4 - број на оценки 4 во првото полугодие
SEMESTER_1_RESULT_5 - број на оценки 5 во првото полугодие
SEMESTER_2_RESULT_1 - број на оценки 1 во второто полугодие
SEMESTER_2_RESULT_2 - број на оценки 2 во второто полугодие
SEMESTER_2_RESULT_3 - број на оценки 3 во второто полугодие
SEMESTER_2_RESULT_4 - број на оценки 4 во второто полугодие
SEMESTER_2_RESULT_5 - број на оценки 5 во второто полугодие
FINAL_GRADE_RESULT_1 - заклучени оценки 1 на крај од годината
FINAL_GRADE_RESULT_2 - заклучени оценки 2 на крај од годината
FINAL_GRADE_RESULT_3 - заклучени оценки 3 на крај од годината
FINAL_GRADE_RESULT_4 - заклучени оценки 4 на крај од годината
FINAL_GRADE_RESULT_5 - заклучени оценки 5 на крај од годината

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook