horizontal mk

 

Проектот Градиме Мостови – “Building Bridges Fund” (BB) отвора лесни можности за општините, учениците, наставниците, родителите и училиштата кои сакаат да организираат заеднички активности вклучувајќи ученици од сите свои заедници кои следат настава на различни наставни јазици.


Градиме Мостови - “Building Bridges Fund” (BB) е заеднички проект на Министерството за образование и наука, Амбасадата на Кралството Холандија, Владите на Швајцарија и Ирска и Мисијата на ОБСЕ во Скопје и негова цел е да ја зголеми интеракцијата, разбирањето и интеграцијата во училишната средина.


Деталните информации за условите, како и кусиот и едноставен формулар за аплицирање, на англиски, македонски, албански, турски, српски, влашки, босански и ромски можат да се преземат подолу.

На кој јазик и да се пополнува формуларот, секогаш мора да се достави и преведена верзија на англиски јазик.
Тоа е поради фактот што за апликациите ќе одлучува мешано Советодавно тело составено од:


•    Н.Е. Нина Суомалаинен, Шеф на Мисијата на ОБСЕ во Скопје;


•    Н.Е. Воутер Пломп, Амбасадор, Амбасада на Кралството Холандија;


•    Арлинда Идризи, Советник за политички и економски прашања, Амбасада на Кралството Холандија;


•    Сафет Незири, Анастасија Трајковска, Георге Николов, Државни советници во МОН;


•    Реџеп Али Чупи, Директор на Управата за развој и унапредување на образованието на јазиците на припадниците на заедниците при МОН;


•    Арбенита Исмани-Сакипи, Раководител на Сектор за меѓународна соработка, СИОФА;


•    Ирена Оровчанец, Советник, Агенција за остварување на правата на заедниците;


•    Един Хајдарпашиќ, Новинар / Уредник, ТВ 24 Вести


•    Тони Зен, музичар; Ребека, музичар/НВО; Венера Лумани, музичар;


•    Арно ван дер Пас, Виш координатор за меѓуетнички односи, Раководител на проектот „Градиме мостови“


Крајните рокови за аплицирање за грантовите кои се над 1.500 евра се 1 март, 1 мај и 1 октомври 2016 год. За грантовите под 1.500 евра може да се аплицира во било кое време.  

 

Пријавен лист за фондот „Градиме мостови“

Formulari për aplikim për Fondin “Ndërtojmë ura”

Prijavni obrazac za fond “Gradimo Mostove"

Building Bridges Fund Application

Пријавни лист за фонд „Градимо мостове“

Frãndzã ti aplicari ti fondul Adrãm apuntsã

Fondi „Tamirinaja purkja“

“Köprüler Kuruyoruz” Fonu

 

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook