U shpallën rezultatet nga rangimi i institucioneve të larta në Republikën e Maqedonisë - 2013

Rangimi i institucioneve të larta arsimore në Republikën e Maqedonisë për vitin 2013-2014 është kryer me kërkesë të Ministrisë së Аrsimit dhe të Shkencës dhe e njejta është publikuar më 25 shkurt të vitit 2014. Në rangim janë të përfshirë 20 institucione të larta arsimore. Gjatë kësaj, janë të shfrytëzuar 21 indikatorë për performansa akademike dhe ato të konkurencës, të cilat i përkasin aspekteve kyçe të punës së këtyre institucioneve të larta arsimore, siç janë mësimi, hulumtimi dhe dimensioni socijal. Pritet që ky rangim do të kontriboj për rritjen e transparencës, efikasitetit dhe kualitetit të institucioneve të larta arsimore në Republikën e Maqedonisë.

Rangu

Institucioni i lartë arsimor

Rezultati i përgjithshëm

Rezultati për mësim nxënie

Rezultati për hulumtim

Rezultati për dimensionin social

1

Universiteti “Shën Qirili dhe Metodi” - Shkup

 100

 62,1

 100

 44,5

2

Universiteti “Goce Delçev” - Shtip

 85,0

 67,2

 54,8

 74,1

3

Universiteti i Evropës Juglindore - Tetovë

 84,3

 65,6

 55,9

 72,9

4

Universiteti për Shkencë dhe Teknologji Informatike “Shën Apostulli Pavle” - Ohër

 83,9

 100

 36,1

 0

5

Universiteti „Shën Klimenti i Ohrit“ − Manastir

 83

 60,8

 50,7

 100

6

Universiteti Kolexhi Amerikan − Shkup

 80,7

 73,6

 59,5

 10,7

7

Universiteti Ndërkombëtar Balkanik - Shkup

 75,5

 90,4

 22,8

 27,7

8

Universiteti i parë privat FON − Shkup 

 58,9

 61,2

 36,2

 1,6

9

Universiteti Shtetëror   i Tetovës

 56,4

 49,3

 44,5

 6,3

10

Universiteti i parë privat Universiteti Evropian Republika e Maqedonisë - Shkup

 47,6

 58,5

 18,2

 0

11

Shkolla e lartë profesionale private për gazetari dhe marrëdhënie me publikun - Shkup

 46,8

 64,4

 9,2

 0,2

12

Shkolla e lartë profesionale private “Eurokolexh” - Kumanovë

 46

 60,4

 12,8

 0

13

Shkolla e lartë profesionale private „Fakulteti për biznes ekonomi“ − NEOKOM − Shkup

 45,7

 36

 42,8

 0

14

Universiteti për Turizëm dhe Menaxhment - Shkup

 43,2

 40,4

 32,6

 0

15

Universiteti Ndërkombëtar i Strugës

 41,8

 58,9

 5,5

 3,5

16

Instituti Ndërkombëtar Sllavjan „G.R.Derzhavin“ – Sveti Nikole

 41,7

 49,7

 7,9

 30,3

17

MIT Universiteti − Shkup 

 41

 41,2

 14

 40,3

18

Shkolla e lartë profesionale private „Biznis Akademia Smilevski“ − Shkup

 40,3

 37,1

 30,9

 0

19

Universiteti për artet audio-vizuale –Akademia Evropiane e Filmit ЕSRA Paris - Shkup−Nju Jork

 35,5

 48,7

 4,4

 8,5

20

Universiteti „Evrobalkan“ − Shkup 

 20,8

 20,4

 /

 0

Linku deri te faqja zyrtare për rangimin akademik të universiteteve botërore këtu.

pishtar l sajt AL

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

spiro alb

Zëvendës Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

horizontal alb

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook