Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Abdilaqim Ademi, së bashku me Kryetarin e Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti si dhe Kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi lëshuan në përdorim sallën e re sportive, në kuadër të shkollës fillore “ Përparimi” në Reçicë të Madhe. 

Salla e re shkollore me dimensione 1300 m2 siguron kushtet e nevojshme për të gjitha grupet sportive si, hendboll, basketboll, futboll i vogël dhe volejboll, ku gjithashtu me pajisjen e sallës me rekuizita sportive do të mundësohet edhe realizimi i të gjitha ushtrimeve gjimnastikore.

Në këtë mënyrë krijohen kushte për sport për 688 - të nxënësit nga shkolla.

Njëkohësisht, salla disponon me tribunë për shikues me kapacitet nga 400 ulëse, kurse si pjesë e infrastrukturës janë edhe gardërobat, tush - kabinat, tualetet, hapësira për akomodim të rekuizitave sportive si dhe hapësira të veçanta për mësimdhënësit nga lënda - sport dhe aktivitete sportive.

Gjatë projektimit dhe ndërtimit të sallës sportive janë marrë parasysh të gjitha standardet e fundit për ndërtimin e këtij lloji të objekteve dhe në veçanti është marrë parasysh siguria dhe cilësia e materialeve dhe efiçienca energjetike.
“Kjo sallë shkollore është pjesë e zbatimit të Projektit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë “Ndërtimi dhe furnizimi me pajisje të 145 sallave sportive shkollore”, realizuar nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

Si pjesë e projektit, në komunën e Tetovës tashmë janë ndërtuar dhe vënë në përdorim sallat sportive në kuadër të: Shkollës së mesme të mjekësisë “Nikolla Shtein”, Shkollës së mesme komunale “Kiril Pejçinoviç”, si dhe në kuadër të shkollës së mesme tekstile “Goce Stojceski”. Gjithashtu është filluar ndërtimi i dy sallave sportive në shkollat e mesme “Mosha Pijade” dhe “8 Shtatori”.

“Me këto investime do të tejkalohen problemet e kahmotshme të sigurimit të kushteve themelore për mbajtjen e mësimit të lëndës së sportit dhe aktivitete sportive, të cilat në afat të gjatë do të sigurojnë një nivel më të lartë të cilësisë së sportit dhe aktiviteteve sportive në shkollat tona. Paralelisht, do të motivojë studentët aktualë të jenë anëtarë të klubeve sportive, ekipeve dhe të konkurrojnë për të arritur rezultate më të mira në sportet për të cilat janë orientuar vetë. Unë besoj se e gjithë kjo do të jetë një nxitje që shpresat tona të ardhshme të marrin pjesë në mënyrë aktive edhe në olimpiada dhe gara të rëndësishme ndërkombëtare” theksoi me këtë rast ministri Ademi.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook