Ndjekja e trendeve globale në lidhje me standardet për kualitet në arsimin e lartë, si dhe sigurimi i mundësive të barabarta për edukim akademik për të gjithë qytetarët e interesuar është prioritet i definuar qartë dhe dispozitë thelbësore e politikave të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, me qëllim të ndërtimit të një shoqërie të bazuar në dituri.

Në këtë drejtim, vëmendje të veçantë i kushtohet krijimit të drejtimeve të reja, por edhe avancimit të programeve dhe drejtimeve studimore ekzistuese në përputhje me nevojat reale për realizimin e interesave shtetërore ekonomike dhe sociale, por edhe krijimin e strategjisë për orientimin e qytetarëve të ardhshëm akademik në drejtim të ofertës konkrete arsimore.

Vendimi i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë ku është caktuar numri i vendeve të lira për regjistrimin e studentëve në universitetet publike për vitin akademik 2015/2016, përkatësisht numri i vendeve të lira të cilat do të financohen nga Buxheti i Republikës së Maqedonisë, bazohet sipas rezultateve të bëra nga analizat e hollësishme të tregut të punës në vend dhe vërtetimi i profesioneve deficitare, përkatësisht profesionet të cilat janë aktuale dhe / ose do të kërkohen në të ardhmen.

Pikërisht specifikimi i profesioneve deficitare, përkatësisht mundësitë për punësim, por edhe të përfituarit përveç avancimit në karrierë dhe kënaqësisë nga puna, duhet të jenë kritere bazë gjatë zgjedhjes së arsimimit të mëtutjeshëm.

Më shumë detaje në lidhje me programet studimore të institucioneve të larta arsimore mund t'i gjeni në këtë dokument.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook