Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se oraret për testimin ekstern për  nxënësit nga  klasa e katërt e arsimit fillor  e deri në vitin e tretë të arsimit të mesëm janë të publikuara në webfaqen prasanjaeksterno.dic.edu.mk, ku secili nxënës mund të shoh  datën dhe orën se kur do të testohet, kurse për lëndët mësimore do të informohet 3 ditë para datës së testimit, gjithashtu përmes webfaqes së lartpërmendur.

        Përndryshe, procesi i kontrollimit ekstern të të arriturave të nxënësve dhe kontrollimi i objektivitetit të vlerësimit të mësimdhënësve do të realizohet në periudhën prej 2-10 Qershor dhe do të përfshijë gjithsej 183.280 nxënës dhe 17.803 mësimdhënës.

Në webfaqen prasanjaeksterno.dic.edu.mk   janë të publikuara gjithsej 445.700 pyetje në Gjuhën maqedonase, shqipe , turke dhe gjuhën serbe nga  7,560 lëndë mësimore. Për çdo lëndë janë përpiluar pyetje   varësisht nga përfshirja e tyre në plan programin mësimor, përkatësisht orëve mësimore. Për lëndët që realizohen 1 orë në javë, janë përpiluar 100 pyetje, për lëndët e realizuara 2 orë në javë janë përpiluar 200 pyetje ndërsa për lëndët 3 orë në javë janë përpiluar  300 pyetje.  

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook