Ministri për Arsim dhe Shkencë Abdilaqim Ademi, sot mori pjesë në promovimin e njërit prej programeve më të rëndësishme në kuadër të programit Horizon 2020 për mobilitet dhe karrierë, Marie Sklodowska Curie.

- Horizon 2020 është programi më i madh evropian për hulumtim dhe inovacion dhe me atë Evropa investon në segmentet e saj më vitale - popullit të saj të talentuar në sektorin e hulumtimit, industrisë, arsimit dhe sektorit të biznesit, theksoi Ministri Ademi duke shtuar se buxheti i Horizon 2020 është rreth 80 miliardë dhe 8%, ose 6 miliardë euro janë të dedikuar për aktivitetet Marie Sklodowska Curie.

Në sajë të këtij buxheti në rritje, i cili është rreth 30% më shumë se FP 7, Evropa do të ndajë rreth 65,000 grante për mobilitet të studiuesve gjatë zhvillimit të programit.

Programi ofron mundësi jashtëzakonisht tërheqëse të cilët zgjojnë interes të madh në të gjitha vendet evropiane dhe paraqet programin më të madh evropian për studentët e doktoraturës, i cila do të mbështes mbi 25 mijë kandidatë.

Hulumtuesit nga të gjitha kategoritë do të kenë mundësi të fitojnë përvojë, njohuri dhe aftësi në qendrat kryesore në vendet evropiane nëpërmjet partneriteteve multinacionale. Programi veçanërisht inkurajon studijuesit të punojnë në mënyrë ndër sektoriale duke rritur kompetencat e tyre inovative.

- Maqedonia ka shënuar arritje shumë të mira në FP 7, 100 projekte të miratuara me rreth 14 milionë euro. Por në fushën e mobilitetit, shfrytëzueshmëria ishte nën mundësitë dhe nevojat. Kjo është arsyeja pse ne presim që kjo ngjarje do të kontribuojë për të rritur pjesëmarrjen tonë sidomos të granteve individuale për studimet doktoraturale dhe postdoktorale, si dhe shkëmbimet e ekipeve me partnerët evropianë, theksoi Ministri Ademi.

Applying for IF 2015

Administration and Finances

EURAXESS

Prezentacija_Natasa Markovska

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook