Ministri për Arsim dhe Shkencë, Abdilaqim Ademi, sot mori pjesë në hapjen solemne të manifestimit “Randevu Arsimore 2015” dhe qendrës kreative në SHMPK „Dimitrija Çupovski“ në Veles. Ademi theksoi se bashkë me partnerët e USAID-it morrën pjesë në këtë manifestim i cili me përmbajtjen e vetë vetëm tregon dhe dëshmon për kreativitetin e nxënësve tanë.

„Një nga qëllimet e "Randevu-së Arsimore" është që nxënësit e shkollave të mesme, "të shesin" njohuritë e tyre në tregun e punës. Këtu do të kenë mundësinë të tregojnë aftësitë e tyre para përfaqësuesve të institucioneve të arsimit të lartë, si edhe para punëdhënësve të ardhshëm, por do të mund edhe të shohin se çfarë ata ofrojnë për zhvillimin e mëtejshëm personal dhe profesional“, tha Ademi.

Ademi poashtu theksoi se Ministria e Arsimit dhe Shkencës është duke punuar në shumë projekte që do t’u ofrojnë nxënësve të fitojnë njohuri dhe kompetenca të cilat do të ndihmojnë ata që më shpejtë dhe më lehtë të gjejnë punë dhe të ballafaqohen me sfidat e vendit të punës.

„Për këtë qëllim rritëm numrin e orëve praktike në shkollat e mesme, reformuam kurrikulat që të plotësojnë nevojat e tregut të punës. Kemi hapur e-mail adresën Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo., ku janë paraqitur 10 kompani me interes për të trajnuar nxënësit e profesioneve të përshtatshme, e cila do të ndihmojë në zhvillimin e aftësive të tyre praktike“, tha Ademi.

Manifestimi „Randevu Arsimore“, këtë vit mbahet për të dhjetën herë.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook