Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Abdilaqim Ademi dhe zëvendësi i tij Spiro Ristovski u takuan me përfaqësuesit e organizatës civile "Polio Plus", në fokus të së cilës ishte diskutimi rreth mundësive për përmirësimin e qasjes së sistemit në kapërcimin e sfidave të njerëzve me aftësi të kufizuara gjatë procesit të tyre arsimor.

Në takim u shqyrtuan një seri e praktikave dhe përvojave pozitive të vendeve të tjera në lidhje me përfshirjen e personave me aftësi të kufizuara në të gjitha nivelet e sistemit arsimor, që u identifikua në mënyrë reciproke si një bazë e mirë për përmirësimin e mëtejshëm të legjislacionit dhe procesit të inkluzionit arsimor në Republikën e Maqedonisë.

Të dyja palët shprehën gatishmërinë e tyre për të intensifikuar bashkëpunimin në periudhën e ardhshme, veçanërisht në përgatitjen e Strategjisë së re Kombëtare për zhvillimin e arsimit, e cila do të fillojë në periudhën e ardhshme, pas njohjes së efekteve të zbatimit të strategjisë aktuale për periudhën 2005 - 2015.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook