Ministri i Arsimit dhe Shkencës Mr. Abdilaqim Ademi, sot ( e Mërkurë, 18.03.2015) realizoi takim me Ambasadorin e ri të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vendin tonë, Jess L. Baily.

Në këtë takim të pare, ministri Ademi uroi ambasadorin Baily për emërimin e tij si Ambasador i SHBA-ve në Republikën e Maqedonisë duke potencuar se bashkëpunimi në mes Ambasadës së SHBA dhe MASH do të vazhdojë edhe në të ardhmen me aktivitete dhe projekte në sferën e arsimit.

Ministri Ademi e informoi ambasadorin e SHBA-së, Baily për funksionimin e sistemin arsimor në vend, për reformat kyçe që realizohen dhe do të realizohen në të ardhmen në drejtim të përmirësimit të sistemit arsimor.

Ai falënderoi ambasadorin për mbështetjen që jep SHBA në realizimin e projekteve dhe programeve të ndryshme që është frytë i bashkëpunimit të mirë, duke potencuar  programin Fullbrajt, program ky që realizohet me sukses. Gjithashtu ai theksoi që programet që realizohen nëpërmjet USAID dhe Korpusit të paqes do të vazhdojnë të finansohen, sepse arsimi konsiderohet si fushë ku investohet për të ardhmen e vendit.

Ambasadori Jess Baily përsëriti qëndrimin se SHBA do të vazhdojë të mbështesë Maqedoninë në sferën e arsimit, përkatësisht nëpërmjet realizimit të programeve të ndryshme me qëllim të përmirësimit sistemit arsimor dhe ndërtimit të një sistemi më bashkëkohor.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook