Në pajtim me marrëveshjen e arritur nga takimi fillestar në mes të përfaqësuesve të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë dhe Senatit Universitar të Universitetit “Shën. Qirili dhe Metodi” në Shkup, në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë u dorëzua dhe sqarua propozim ligji për shtyrjen e zbatimit të dispozitave, respektivisht ndryshimeve të fundit në Ligjin për arsim të lartë për një vit, kurse për një pjesë të dispozitave për dy vite, si dhe shtyrje një-vjeçare të zbatimit të Ligjit për institucione të arsimit të lartë për shkollimin e kuadrit arsimor në arsimin parashkollor, fillor dhe të mesëm.

"Gjatë javës së kaluar Qeveria mbajti takim me kërkesë të Senatit Universitar të Universitetit  Shën. Qirili dhe Metodi me përfaqësues të Universitetit, dhe në kuadër të cilit morën pjesë edhe një numër i madh i profesorëve dhe studentëve. Duke u bazuar në dialogun e nisur dhe në atë që u prodhua si përfundim i vetë takimit, lindi nevoja për një shtyrje  shtesë për shkak të harmonizimit të mëtutjeshëm të një pjese të dispozitave të Ligjit për arsimin e lartë", tha në mbledhjen e kuvendit, Zëvendës Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Spiro Ristovski.

Ndërkohë, dialogu në relacion Qeveri - Universitet në drejtim të përmirësimit të paketës së reformave në arsimin e lartë, do të vazhdojë përmes diskutimeve në nivel të grupeve të punës nga të dy palët.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook