Ministri i Arsimit dhe Shkencës Mr. Abdilaqim Ademi, së bashku me Drejtorin e Korpusit të Paqes në Maqedoni, Kejtlin Kori sot nënshkruan një Memorandum për Mirëkuptim, me anë të cilit edhe një herë konfirmohet bashkëpunimi i suksesshëm mes popullit të Maqedonisë dhe popullit amerikan.  

- Ministria e Arsimit dhe Shkencës, siç ka bërë në 18 vitet e fundit, do të jetë një mbështetje e fortë për vullnetarët të cilët do të jenë pjesë e familjeve në Republikën e Maqedonisë. Si gjithmonë, u jemi në dispozicion miqve tanë amerikanë në mënyrë që të forcohen lidhjet mes dy kombeve, theksoi ministri Ademi.

Anëtarët e Korpusit të Paqes janë të pranishëm në Republikën e Maqedonisë që nga viti 1996, dhe prej atëherë e deri më sot, më shumë se 500 vullnetarë të Korpusit të Paqes bashkëpunojnë me kolegët e tyre nga Maqedonia. Dy vjet, vullnetarët jetojnë dhe punojnë në komunitetet lokale. Punojnë edhe në zonat urbane edhe ato rurale, në rajone ku folet edhe gjuha maqedonase edhe ajo shqipe.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook