Një nga masat të cilat i miratoi Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut për mbrojtjen e shëndetit publik në kushte të përhapjes së shpejtë të virusit korona është ndërprerja e përkohëshme e procesit edukativo- arsimor në vend. Nxënësit e shkollave fillore dhe nxënësit e shkollave të mesme nuk shkojnë në shkollë, nuk e ndjekin mësimin. Më të vegjëlit nuk ndjekin kopshtet. Mirëpo, kjo nuk do të thotë se edukimi arsimor duhet të ndalojë. Përkundrazi, ekzistojnë mënyra të ndryshme se si fëmijët të vazhdojnë të edukohen edhe në rrethana të jashtëzakonshme, prej në shtëpi.

Rekomandimi i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës është që të praktikohet kjo listë falas dhe e lirë për shfrytëzimin e platformave digjitale, aplikacioneve dhe përmbajtjeve të cilat mund të jenë të dobishme për edukimin e të rinjëve.

Arsimimi është proces e jo akt. T'i ndihmojmë fëmijët të vazhdojnë të mësojnë në shtëpi gjatë periudhës përderisa shkollat dhe kopshtet janë të mbyllura përkohësishtë.

 

https://www.unicef.org/northmacedonia/mk/%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B4%D1%80%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook