Me 22 shtatorë ,ministrja e arsimit dhe shkencës  Renata Deskoska mori pjesë në prezantimin e proektit  të USAID-IT, për të arriturat e  studimeve nacionale për arsimimim  -“Duke lexuar deri në udhëheqje”  ku Fondacion i për iniciativa arsimore  dhe kulturore “ Hap pas hapi”i prezantonte rezultatet nga studimi i  saj për arsimim fillestar. Studimi është kryer në maj 2016, kanë qenë të  përfshirë 8.000 nxënës nga të gjitha shkollat fillore të Republikës së Maqedoni së ,të cilët kanë ndjekur mësimin në gjuhën maqedonase,shqipe dhe turke.

Përveç  ministres  Deskoska,mori pjesë zavendës drejtori I Birosë për zhvillimin e arsimit z. Vanço  Petrusheski ,përfaqësues të qendrës së provimit Shtetëror, msimëdhënësit e fakulteteve,një numër I madhë i shoqatave qytetare,si dhe përfaqsues të shkollave fillore.

Rezultatet  nga studimi nacional për vlerësimin e gjendjes  fillestare  shkrim-lexim gjuhësorl dhe matematikor  te  nxënësit e klasave të para të shkollave fillore në Maqedoni,flitet për probleme serioze dhe nivele të ulëta të leximit  me kuptim  dhe shkrim-leximit  matematik.Për këtë arsye ne planifikojmë revizion  në programet mësimore dhe harmonizim  në programet mësimore për gjuhë dhe matematikë,mospërputhja e të cilit deri tani krijonte shumë huti të madhe tek nxënësit fillestar.Përparimi I shoqërisë varet nga mundësia,aftësia dhe dëshira e  rinisë  qytetare për  të lexuar ,kurse përgjegjësia  e jonë është ti përforcojmë  supet e brishta të nxënësve mbi të cilët e mbajnë progresin e shoqërisë në të ardhmen, ”-ju drejtua  ministrja  Deskoska gjatë fjalimit  të sajë.

Raportin   nga studimi  nacional për vlerësimin e arsimimit gjuhësor dhe matematikor te  parashkollarët  në Maqedoni mundë ta merrëni këtu.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook