Ministrja e arsimit dhe shkencës prof.d-r Renata Deskoska pati një takim me Delegacionin e ekonomisë gjermane në Maqedoni, i përbërë nga shefi i delegacionit të ekonomisë gjermane në Maqedoni, zotëri Patrick Martens, kordinatori i projektit,zotëri Tobias Bole dhe asistenti i projektit zotëri Dejan Çupovski.

Në takim bëhet fjalë për ngritjen e arsimit të mesëm professional dhe reformat në planet arsimore dhe programet të cilët duhet të kontribojnë në krijimtarin e të rinjëve të cilët pas përfundimit të arsimit të mesëm fitojnë arsim me kualifikim të lartë dhe konkurues në tregun e punës.

Ministrja e arsimit dhe shkencës,prof.d-rRenata Deskoska,theksoi nevojën për kyçjen e odës së tregtisë në proces , me qëllim që ti përshtatet sa më mirë nevojave të tregut të punës dhe profilizimin e stafit të punës ,dhe theksoi se investimi dhe modernizimi i arsimit professional i rritë shanset e të rinjve për punë cilësore.

Sipas llojit të arsimit,këtë vit numri i studentëve të sapo regjistruar nëpër gjimnazet përfshinë 6665 studentë, ndërsa numri i nxënësve të sapo regjistruar në shkollat e mesme profesionale është 10023 nxënës.

Me rrespekt,

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook