Ulqin/Mal të Zi, 2 gusht - Zëvendës ministri i Arsim dhe Shkencë z-ti Visar Ganiu, në vizitën e tij të parë zyrtare jashtë vendit, qëndroi në Republikën e Malit të Zi, ku kanë diskutuar për shumë çështje që kanë të bëjnë me sferën e arsimit dhe shkencë. Me ftesë të kryetarit të Komunes së Ulqinit z-ti  Nazif Cungu, zëvendës ministri Ganiu realizoi takim pune në këtë komunë.

Në këtë takim të zëvendës ministrit Ganiu dhe kryetarit të Komunës së Ulqinit, Cungu u shtruan shume çështje nga sfera e arsimit dhe shkencës që tangojnë të dy vendet, si dhe  për  problemet me të  cilat ballafaqohet  arsimi shqip në Mal të Zi.

Gjatë takimit, dy bashkëbiseduesit këmbyen mendime dhe ide rreth thellimit të bashkëpunimit me theks të veçantë në mundësine që studentët shqiptarë nga Mali i Zi të mund të studiojnë në dy universitetet shtetërore, në atë të Tetovës dhe Universitetin e posa hapur në Shkup, "Nënë Tereza".

Gjithashtu, zëvendës minsitri, Visar Ganiu dhe Kryeatari i Komunës së Ulqinit, Cungu u dakorduan që të dy vendet duhet t'i ndjekin zhvillimet dhe trendet e reja në botën e arsimit dhe shkencës për të ardhme europiane.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook