Sot, Ministri i Arsimit dhe Shkencës, z.Pishtar Lutfiu, mori pjesë në ceremoninë e shënimit të ditës së shkollës 9 vjeçare “Sllavejko Arsov” në Prespë.

Me këtë rast, duke ua uruar ditën e shkollës nxënësve, mësimdhënësve dhe qytetarëve, Ministri Lutfiu tha se kjo anë ka lënë gjurmë të thella në përhapjen dhe zhvillimin e arsimit shqip, jo vetëm në këto pjesë por edhe në gjithë Maqedoninë.

” Qëndrimi që ka mbajtur populli i kësaj ane në vite dhe dekada ndaj shkollës dhe gjuhës shqipe, dhe përvoja jetësore i ka bindur Presparët brez pas brezi se puna dhe dija , janë binom i pandarë që sjell sukses dhe siguri në jetë. Shkolla ka qenë dhe do të mbetet tempulli më i lakmuar dhe më i frekuentuar për të gjithë ne.” tha Ministri Lutfiu.

Në vazhdim, Lutfiu theksoi se Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të vazhdojë t’i përkrah nxënësit dhe mësimdhënësit në drejtim të përmisimimit të cilësisë së arsimit, e cila do të shpije drejt cilësisë së mirëfilltë dhe mirëqenies së fëmijëve tanë.

“Po e përfundoj këtë fjalim me optimizëm të madh, sepse e di se Presa ka qenë gjithmonë e uritur për arsimim, prandaj edhe jam i sigurtë se së bashku, ne të gjithë, duke harmonizuar përpjekjet tona, përvojat tona, vullnetin tonë, do ta ngrisim cilësinë e arsimit.

Të nderuar të pranishëm, nëse dje arsimi ishte shtyllë e rezistencës sonë për liri, sot është shtyllë e integrimit të vendit tonë në familjen e demokracive të zhvilluara.”, përfundoi Ministri Pishtar Lutfiu.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

Vertical-AL-18.01.2018

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook