Sot, ministri i Arsimit dhe Shkencës Pishtar Lutfiu, mori pjesë në akademinë solemne me rastin e shënimit të patronatit të Fakultetit Pedagogjik “Shën Kliment Ohridski” në Shkup.

“Sot, Fakulteti Pedagogjik “ Shën Kliment Ohridski”, fakultet në përbërje të Universitetit “ Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup, është institucion i lartë arsimor me renome, i cili me të arriturat mësimore shkencore paraqet shembull se si duhet t'i përkushtohet një veprimtarie, e cila është shumë e rëndësishme për zhvillimin e drejtë të një shteti dhe shoqërie në tërësi, pra ky është arsimimi. “ potencoi Lutfiu.

Ky institucion i lartë arsimor, me përkushtim të madh ndjek arritjet bashkëkohore në disciplinat shkencore dhe metodike, të cilat janë të rëndësishme për formimin e mësimdhënësve të grupit klasor dhe grupit parashkollorë. Mësimi në Fakultetin Pedagogjik zhvillohet në tre gjuhë: gjuhë shqipe, maqedonase dhe turke me ç'rast ky Fakultet paraqet një mjedis të veçantë multikulturor dhe multikonfensional.

Gjithashtu ministri Lutfiu shtoi se: “Me qëllim të përmirësimit të cilësisë në arsim në të gjitha ciklet, angazhimet tona si Qeveri dhe Ministri , ishin dhe janë në drejtim të krijimit të një sistemi për vlerësimin e cilësisë, vlerësimin dhe arritjet e institucioneve arsimore, për të realizuar përcaktimin për demokratizim, si dhe përmirësimin e procesit mësimor dhe avancimin e infrastrukturës arsimore të institucioneve arsimore”.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

Vertical-AL-18.01.2018

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook