Me datë 25.11.2016, ministri i Arsimit dhe Shkencës ,Pishtar Lutfiu realizoi takim protokolar me ambasadorin e ri të Italisë në Republikën e Maqedonisë, z. Carlo Romeo.

Gjatë takimit të realizuar sot, diskutuan rreth bashkëpunimit bilateral, ku ambasadori edhe falenderoi ministrin për përkrahjen e deritanishme në sferat e edukimit dhe kulturës mes dy vendeve.

Ministri Lutfiu njoftoi ambasadorin z.Romeo për punën dhe sfidat që është ballafaquar Ministria e Arsimit dhe Shkencës për hapjen e Universitetit “Nënë Tereza” në Shkup, duke e njoftuar për procedurën e funksionimit dhe zhvillimit të mësimit në këtë fakultet.

Gjithashtu, në takimin e realizuar u diskutua edhe çështja e promovimit të gjuhës dhe kulturës italiane në shkollat fillore dhe të mesme, si bazë për vazhdimin e mëtejshëm në arsimin e lartë në këtë sferë.

Së fundmi, ministri Lutfiu falenderoi ambasadorin Italian për vizitën e tij në ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, duke shprehur gatishmëri për bashkëpunim të mëtejshëm dhe duke i uruar sukses në postin e ri të ambasadorit.

ministerka-slika-al

 Ministër i Arsimit dhe Shkencës 

zamenik-al

Zëvendës Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

Vertical-AL-18.01.2018

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook