Me rastin e përvjetorit të Kongresit të Manastirit, Universiteti “Nënë Tereza”-Shkup sot në hapësirat e Qendrës Informative Kulturore, organizoi Tryezën shkencore me temë “Arsimi-nga tradita drejt sfidave të reja”.

Në këtë Konferencë mori pjesë Ministri i Arsimit dhe Shkencës Pishtar Lutfiu, ku edhe mori fjalën përshëndetëse dhe përgëzoi Universitetin për organizimin e kësaj konference shkencore me rastin e festës së Alfabetit që njëhohësisht shënon 108 vjetorin e saj.

“Arsimi në përgjithësi, dhe arsimi i lartë në veçanti, luan rolin vital në zhvillimin e ekonomisë dhe shoqërisë demokratike të bazuar në dije. Aftësia e një shoqërie për prodhimin, selektimin, përshtatjen dhe shfrytëzimin e diturive, tregohet si faktor kritik për rritje të qëndrueshme ekonomike dhe përmirësim të standardit të jetesës. Në këtë kontekst, përgjegjësia e arsimit të lartë në zhvillimin e këtyre aftësive është më e madhe se asnjëherë deri më tani.”- tha Lutfiu.

Ministri Lutfiu potencoi edhe disa nga sfidat dhe masat që Ministria e Arsimit dhe Shkencës, po ndërmerr për nevojat dhe kërkesat e tregut të punës si Programet studimore kompatibile me kërkesat e tregut të gjerë të punës, sigurimin e qëndrueshmërisë, konkuruencës dhe pajtueshmërisë në tregun akademik evropian dhe atij botëror dhe promovimi i mobilitetit të studentëve dhe kuadrit arsimor.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

Vertical-AL-18.01.2018

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook