Thellohet bashkëpunimi në mes Republikës së Maqedonisë dhe Rumanisë në sferën e arsimit dhe shkencës.

Ministri arsimit dhe shkencës, z. Abdilaqim Ademi realizoi takim me Ambasadorin e Rumanisë, z. Justinian Focsa, ku diskutuan për bashkëpunimin në mes dy vendeve në sferën e arsimit, shkencës dhe inovacionit.

Ministri Ademi falemnderoi Ambasadorin për bashkëpunimin dhe përkrahjen që jep Rumania për studentët nga Maqedonia që studiojnë në Universitetet e Rumanisë dhe shprehu gatishmërinë për thellimin e bashkëpunimit, në veçanti me dy Universitetet që janë të ranguar në mesin e 500 Universiteteve më të mira në botë.

Ambasadori rumun, z. Justinian Focsa theksoi rëndësinë e bashkëpunimit në mes dy vendeve dhe vlerësoi punën që kryejnë Lektorët në Universitetet e Bukureshtit dhe Shkupit, që njëherit paraqesin një urëlidhje mes dy Institucioneve të arsimit të lartë të dy vendeve. Ambasadori përcolli edhe ftesën për ministrin Ademi për vizitë zyrtare në Bukuresht.

Të dy bashkëbiseduesit u dakorduan për themelimin e bashkëpunimit në mes dy vendeve në sferën e arsimit, shkencës dhe inovacionit, si dhe për konkretizimin e projekteve në këto sfera.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook