Ministri i Arsimit dhe Shkencës Mr. Abdilaqim Ademi, sot mori pjesë në hapjen solemne të sallës sportive në Shkollën e mesme ekonomike  komunale “ 8 Shtatori” në Komunën e  Tetovës. 

- Sot, kur kremtojmë 7 Marsin - Ditën e Mësimit në Gjuhën Shqipe, me krenari para jush, mund të themi se e përmbushim premtimin, Komuna e Tetovës dhe nxënësit e shkollës së mesme ekonomike 8 Shtatori u bënë me sallë sportive,  objekt i cili do të kontribuojë në përmirësimin e kushteve në arsim, theksoi ministri Ademi. 

Kjo sallë për të cilën Ministria e Arsimit dhe Shkencës investoi rreth 40 milion denarë,  ka hapësirë prej 1300 metra katrorë dhe i plotëson  të gjitha kushtet  për realizimin e mësimit nga arsimi fizik. 

- Salla e re është e pajisur me rekuizita sportive për futboll, volejboll, hendboll, basketboll, gjimnastikë . Këtu gjatë orëve mësimore, nxënësit do të mund t'i përvetësojnë  elementet themelore të sportit, ndërsa pas përfundimit të orëve nga arsimi fizik  salla do të jetë në dispozicion për të gjithë qytetarët, të cilët kohën e lirë do të mund ta shfrytëzojnë për të shoqëruar dhe për të bërë sport, tha  ministri, duke shtuar se Ministria e Arsimit dhe Shkencës, investon në gjeneratat e reja dhe zhvillimin e tyre . 

Në  Komunën e Tetovës, Ministria e Arsimit dhe Shkencës, deri më tani investoi në 11 objekte në vlerë prej 2 milion e 200 mijë euro.  

- Investimet në arsim, nuk ndalen edhe pasi të ndërtohen shkolla të reja , apo rikonstruktohen  objekte shkollore.  

Investimi në arsim do të thotë avancim i vazhdueshëm i mësimdhënësve,  përcjelljen  e trendeve botërore, si dhe implementimin e  ri në sistemin  arsimor të Maqedonisë. Prandaj, prioritet i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë mbetet investimi në  arsim, potencoi Ademi. 

 

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Mr. Abdilaqim Ademi, sot mori pjesë në hapjen solemne të sallës sportive në Shkollën e mesme ekonomike  komunale “ 8 Shtatori” në Komunën e  Tetovës.

            - Sot, kur kremtojmë 7 Marsin - Ditën e Mësimit në Gjuhën Shqipe, me krenari para jush, mund të themi se e përmbushim premtimin, Komuna e Tetovës dhe nxënësit e shkollës së mesme ekonomike 8 Shtatori u bënë me sallë sportive,  objekt i cili do të kontribuojë në përmirësimin e kushteve në arsim, theksoi ministri Ademi.

            Kjo sallë për të cilën Ministria e Arsimit dhe Shkencës investoi rreth 40 milion denarë,  ka hapësirë prej 1300 metra katrorë dhe i plotëson  të gjitha kushtet  për realizimin e mësimit nga arsimi fizik.

          - Salla e re është e pajisur me rekuizita sportive për futboll, volejboll, hendboll, basketboll, gjimnastikë . Këtu gjatë orëve mësimore, nxënësit do të mund t'i përvetësojnë  elementet themelore të sportit, ndërsa pas përfundimit të orëve nga arsimi fizik  salla do të jetë në dispozicion për të gjithë qytetarët, të cilët kohën e lirë do të mund ta shfrytëzojnë për të shoqëruar dhe për të bërë sport, tha  ministri, duke shtuar se Ministria e Arsimit dhe Shkencës, investon në gjeneratat e reja dhe zhvillimin e tyre .

            Në  Komunën e Tetovës, Ministria e Arsimit dhe Shkencës, deri më tani investoi në 11 objekte në vlerë prej 2 milion e 200 mijë euro. 

            - Investimet në arsim, nuk ndalen edhe pasi të ndërtohen shkolla të reja , apo rikonstruktohen  objekte shkollore. 

Investimi në arsim do të thotë avancim i vazhdueshëm i mësimdhënësve,  përcjelljen  e trendeve botërore, si dhe implementimin e  ri në sistemin  arsimor të Maqedonisë. Prandaj, prioritet i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë mbetet investimi në  arsim, potencoi Ademi. 

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook