Studime interuniversitare të magjistraturës në diplomaci dhe marrëdhënie ndërkombëtare për vitin akademik 2019/2020 në shkollën për diplomaci në Madrid Hene, 11 Mars 2019 Ambasada e Mbretërisë së Spanjës në Shkup njofton se Ministria e Punëve të Jashtme në bashkëpunim me Mbretërinë e Spanjës publikoi Konkurs për studime interuniversitare të magjistraturës në diplomaci dhe marëdhënie ndërkombëtare për vitin akademik 2019/2020 në shkollën për diplomaci në Madrid. Kushtet,...
Fondi Ndërtojmë Ura 2019 Merkure, 27 Shkurt 2019 Me kënaqësi ju njoftojmë se edhe në vitin 2019-të gjitha çerdhe, shkollat fillore dhe të mesme do të kenë mundësi të aplikojnë për grante nga Fondi Ndërtojmë Ura - “Building Bridges Fund” përmes ueb faqes së Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës (MASH). Fondi vazhdon me qasjen për grante për komuna, nxënës,...
Reagim Merkure, 20 Shkurt 2019 Detyrimin për të sqaruar veprimet në kundërshtim me ligjin dhe procedurat, kryetari i Gostivarit e zëvendëson me dezinformim, spekulim dhe, mjerisht, edhe me keqpërdorim skandaloz të ngjarjeve të fundit tragjike. MASH shpreh keqardhje të thellë nga sjelljet recidive antiligjore të kryetarit të komunës...
Bursa për pjesëmarrje në shkolla verore të gjuhës çeke Marte, 19 Shkurt 2019 Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Republikës së Maqedonisë së Veriut, njofton se Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Edukimit Fizik e Republikës së Çekisë për vitin 2019 ofron 4 bursa për pjesëmarrje të kandidatëve në shkolla verore të gjuhës çeke në kuadër të projektit për studime sllave, të cilat tra...
Bursa për hulumtime shkencore në Japoni Hene, 18 Shkurt 2019 Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton për mundësinë e marrjes së bursave ndërkombëtare nga ana e Japan Society for the Promotion of Science (JSPS) për hulumtime në Japoni. Informacionet më të hollësishme për bursa ndërkombëtare në Japoni gjenden në linkun në vazhdim: https://www.jsps.go.jp/j-in...
Konkurs për ndarjen e bursave për studime deridiplomike, studime të magjistraturës, studime të doktoraturës dhe specializime në RP të Kinës Hene, 18 Shkurt 2019 Konkurs  për ndarjen e bursave për studime deridiplomike, studime të magjistraturës,  studime të doktoraturës dhe specializime në RP të Kinës  Konkurs për ndarjen e 19 bursave për studime ( të rregullta ) deridiplomike , magjistraturë, studime të doktoraturës dhe specializime ( 1 bursë...
Thirrje CERIC-ERIC Premte, 15 Shkurt 2019 Thirrje CERIC-ERIC CERIC-ERIC, Central European Research Infrastructure Consortium Thirrje CERIC-ERIC https://vuo.elettra.trieste.it/ Qeveria e Republikës së Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian më 1 korrik 2014 në Bruksel firmosën Marrëveshjen për pjesëmarrjen e Republikës së Maqedonisë në Programin...

Ministria e Arsimit dhe Shkencës informon se Komisioni Federal i Bursave për studentët e huaj të Qeverisë së Zvicrës për vitin akademik 2019-2020 do të ndajë më së shumti 30 bursa për studime të doktoraturës dhe pasdoktoraturës si dhe për kërkime , për studentët nga vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore dhe të Kaukazit, duke përfshirë Republikën e Maqedonisë.

Bursat janë të dedikuara për kandidatët që kanë përfunduar studimet universitare me sukses të lartë mesatar, studime për doktoraturë dhe pasdoktoraturë si dhe për kërkime në të gjitha fushat shkencore në cilëndo nga universitetet shtetërore ose në institutet e njohura të Zvicrës.

Konkursi nuk parashikon ndarjen e bursave për studime universitare dhe master.


Informata më të hollësishme për ndarjen e bursave mund të merren në faqen e internetit të Ambasadës Zvicerane në Shkup, www.eda.admin.ch/macedonia, në: 02 3 103 300 dhe përmes adresës elektronike
Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo..


Formularët për aplikim dhe të gjitha dokumentet e kërkuara mund të merren në Ambasadën Zvicerane në Shkup, ku ato dorëzohen në tri kopje, më së voni deri më datën15 nëntor 2018.

 

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ju bën thirrje të diplomuarve të rinj nga Evropa Juglindore, Franca, Izraeli dhe vendet Arabe që të aplikojnë për “ Bursë Ndërkombëtare parlamentare” (IPS) në vitin 2018 ku të diplomuarit e rinj do të kenë mundësi të fitojnë të drejtë të mbajnë punë praktike tek deputetet në Bundestagun Gjerman përkatësisht përmes pjesës teorike dhe praktike të rinjtë prej së afërmi do të njoftohen me sistemin parlamentar gjerman.

Programi zgjat prej 1 mars deri më 31 korrik 2018. Parakushtet për përzgjedhje ndër të tjerash janë njohja e shkëlqyer e gjuhës gjermane, njohja e politikës, shoqërisë dhe historisë gjermane.

Informacione më të hollësishme gjenden në :www.bundestag.de/ips ose www.skop.diplo.de

Kërkojmë që të promovohet ky program me qëllim që sa më shumë të diplomuar të rinj nga Maqedonia të konkurrojnë .

Aplikimet duhet të dorëzohen deri më 30 qershor 2017 në Ambasadën e Gjermanisë në Shkup me e-mail (Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.), ku bëhet edhe përzgjedhja e parë. Kandidatët e përzgjedhur do të thirren në Ambasadë për intervistë

Ju falemnderit për mbështetjen tuaj për Programin - IPIS.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

eDnevnik-14 alb plagjati-14 alb v2 eksterno-prashanja-alb v2 NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk alb domovi alb logo edu eng1      skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumk alb v2

matura-web DIC-v3 BRO-baner CSOO alb v2 linkovi-alb v2

 

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook