Повици за учество во активности организирани во рамки на Европската програма за истражување и иновации Хоризонт 2020

 

Известување 1


Во рамки на Програмата Хоризонт 2020, Европската Комисија организира Инфо ден за промоција на Работната Програма 2016-2017 за приоритетот „Здравје, демографски промени и благосостојба“, како и настан за вмрежување и градење партнерства за изработка на предлог проекти.
Време и место на одржување: Брисел, 17-18 септември 2015 година.
Онлајн регистрациите се отворени од 30 јули 2015година. Линк

 

Известување 2


Повик за учество на “9-ти Европски конгрес за Тропска медицина и меѓународно здравство - Насочување на врвната наука кон решавање на глобалните здравствени предизвици“
 Време и место на одржување: 6 - 10 септември  2015 година, Базел, Швајцарија. Линк

 

 

Известување 3

 

Работилница за Регионалните развојни сценарија за Дунавскиот регион  (животна средина и социо-економски сценарија, со фокус на проекции за популацијата, економските трендови, вклучително и транспортот и енергијата, фактори на технолошките иновации и улогата на инвестициските и развојни политики на ЕУ) во организација на Здружениот истражувачки центар на Европската Комисија.
Време и место на одржување: 19-20 ноември 2015 година, Испра, Италија
Краен рок за аплицирање е 4 септември 2015 година
Можност за покривање на трошоците на учесниците согласно правилата на Здружениот истражувачки центар  (www.jrc.ec.europa.eu) Линк

 

 

Известување 4


Втора Летна школа за комерцијализација на интелектуалната сопственост и трансфер на технологии,  во организација на Здружениот истражувачки центар на Европската Комисија и Светската организација за интелектуална сопственост
Време и место на одржување: 16-18 септември 2015 година, Будимпешта, Унгарија.
Програмата и регистрацијата се достапни од 30 јули 2015 година. Линк

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook