Од 1 септември оваа година, се очекува основното училиште „Живко Брајковски“ во општина Бутел да ги отвори вратите на новата училишна зграда со површина од 5.000 метри квадратни и со капацитет за 900 ученици. Изградбата на новата училишна зграда е во завршна фаза и се реализира со средства во вредност од 73 милиони денари, обезбедени преку проектот за поддршка на општините од Светска банка. Училиштето денеска го посетија заменик - министерот за образование и наука Спиро Ристовски, вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески и градоначалникот на Бутел Петре Латиновски.

- Министерството за образование и наука, во соработка со Министерството за финансии, со последниот ребаланс доби дополнителни средства за реконструкција и санација на училиштата. Само во текот на летниот период се планирани околу 220 милиони денари во насока на подобрување на образовната инфраструктура на територијата на целата држава – истакна Ристовски и посочи дека во текот на летово ќе бидат реконструирани 45 училишта во повеќе општини.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook