Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, Муса Џафери и министерот за образование и наука м-р Абдилаќим Адеми денес го посетија ОУ „Васил Главинов“ во с. Сливник, општина Велес, објект кој се финансира од буџетот на МОН.

„Денес сме тука да видиме како се одвива изградбата на новиот објект на училишната зграда во с. Сливник, која беше барање на жителите од ова село. Овој проект е во вредност од 5.3 милиони денари, а се предвидува работите да бидат завршени за пет месеци, ние се надеваме и постојано сме во контакт со компанијата со цел да се забрза работата и објектот да биде готов за почетокот на новата учебна година. Исто така за истото училиште дадовме согласност и за вработување на еден наставник. Ние како министерство и како Влада ќе бидеме отворени за реализација и на други нови проекти кои ќе бидат добредојдени за жителите “ истакна министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми.

Тој додаде дека МОН ќе ги реконструира и санитарните јазли во гимназијата во Велес.

„Имајќи предвид дека денес сум тука меѓу Вас, сакам да ја искористам можноста и да ви објаснам дека министерството ќе ги реконструира и санитарните јазли во гимназијата во Велес. Исто така сакам да ги поттикнам учениците Албанци да се запишат во паралелките со настава на албански јазик во Велес. Доколку е потребно министерството ќе го прошири бројот на паралелките“ рече министерот Адеми.

Заменик - премиерот Џафери истакна дека Владата на Република Македонија ќе продолжи со имплементација на различни проекти со цел да се создадат подобри услови за граѓаните.

„Денес дојдовме тука од блиску да видиме како се одвиваат работите за изградба на училишната зграда , овој објект на учениците ќе им овозможи подобри услови да го продолжат наставниот процес . Освен овој проект ќе продолжиме со реализација и на други проекти во овие населени места, како што е водоводот тука во с. Сливник и многу други проекти“ истакна Џафери.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook