Американскиот Колеџ од Солун (The American College of Thessaloniki - ACT), најавува повеќе активности за средношколците од регионот и во таа насока, на 29 ноември 2014 година, во Скопје (х. Холидеј Ин) со почеток во 11:00 часот, организира две едукативни работилници за македонските средношколци.

 

Работилница на тема: Вистински бизнис предизвици

Средношколците добиваат имаат можност да навлезат во светот на бизнисот. Имено, тие ќе работат заедно со дипломци на Американскиот колеџ и со професионалци од бизнис секторот, кои ќе ги претстават своите лични животни и бизнис приказни, осврнувајќи се на предизвиците со кои што секојдневно се соочуваат. Учениците ќе имаат можност за интеракција, преку изнесување на предлози и решенија за конкретни предизвици и ситуации.

Времетраење на работилницата: од 11:00 до 15:00 часот

Модератор: Др. Димитриос Кодаринис, доктор на науки во областа на роботиката - Универзитет Харвард.

 

Работилница на тема: Изгради свој мобилен робот

Вовед во градење и програмирање на мобилни роботи. Работа со “Lego Midstorms EV3“ прибор за поврзување на робот со сензори, механизми и микроконтролери. За учество на оваа работилница не е потребно предзнаење од областа на програмирањето.

Времетраење на Сесија А: од 11:00 до 14:00 часот

Времетраење на Сесија Б: од 15:00 до 18:00 часот

Модератор: Др. Александар Астарас, доктор на науки во областа на електрониката и електротехниката -Универзитет Единбург.

 

Поради ограничениот број на места, потребна е навремена регистрација за учество на следниот линк: www.act.edu/skopje-event, каде воедно, може да се добијат и повеќе информации за работилниците.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook