Ве известуваме дека во врска со актуелната состојба предизвикана од пандемијата на вирусот КОВИД 19, Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија во рамки на тековниот Повик на Програмата за партиципација на УНЕСКО за 2020 – 2021 година, ги охрабрува заинтересираните при подготовка на предлог проектите да ја имаат во предвид и можноста да понудат креативни решенија поврзани со отстранување на последиците предизвикани од оваа состојба.

Воедно, Националната комисија упатува при креирањето на предлог проектите и пополнувањето на формуларот за аплицирање да се користат насоките на УНЕСКО за Програмата за Партиципција 2020-2021 година, кои можете да ги најдетe на веб страната на организацијата:

http://www.unesco.org/new/en/member-states/mscontent/participation-programme/

Формуларот за аплцирање можете да го превземете на следнава интернет адреса:

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000372359_eng?locale=en (Анекс 1)

Линк од актуелниот Повик на Националната комисија за УНЕСКО:

http://kultura.gov.mk/nacionalnata-komisija-za-unesko-na-republika-severna-makedonija-informira-za-objaveniot-povik-od-strana-na-unesko-do-drzavnite-clenki-za-podnesuvanje-na-predlog-proekti-vo-ramkite-na-programata-za/

Напоменуваме дека апликациите треба да се достават до Националната комисија за УНЕСКО на македонски и англиски/француски јазик најдоцна до 5 ти мај, во електронска и хартиена форма на следниве адреси:

Министерство за култура на Република Северна Македонија

Ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 61

1000 Скопје

Електронски адреси:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.; Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Телефони: 02/3240 517/3240 591/3 240 549

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook