Заклучоци на Владата на Република Северна Македонија во врска со превземените мерки и активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус).

Извадок од Нацрт- записникот од Четириесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 13 април 2020 година- Прашања и предлози

 

Точка 10- Информација за владиниот кол- центар за компаниите и граѓаните- во врска со информации за економските и другите мерки за COVID-19

Точка 16- Информација со предлог мерки за рационализација на постапките за јавни набавки поради последиците од епидемијата со Коронавирус- COVID 19

Извадок од Нацрт- записникот од Продолжението на Триесет и втората седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 1 април 2020 година 

Точка 16- Информација со Втор сет на економски мерки за справување со COVID-19 кризата

Точка 34- Предлог-уредба со законска сила за примена на Законот за учебници за основно и средно образование за време на вонредна состојба

Точка 59- Информација за намалување на непродуктивни расходи поради справување со здравстено- економската криза предизвикана од вирусот COVID-19

Извадок од Нацрт- записникот од Триесет и втората седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 31 март 2020 година- (Конечен извештај за извршена ревизија на успешност- „Реализација на високообразовниот кадар на пазарот на трудот во Република Северна Македонија“

Точка 21- Предлог- програма за дополнување на Програмата за остварување и развој на дејноста во студентскиот стандард за 2020

Точка 20- Предлог- програма за дополнување на Програмата за остварување и развој на дејноста во ученичкиот стандард за 2020

Точка 19- Предлог- уредба со законска сила за примена на Законот за студентскиот стандард за време на вонредна состојба

Точка 18- Предлог- уредба со законска сила за примена на Законот за ученичкиот стандард за време на вонредна состојба

Извадок од Нацрт- записникот од Триесет и првата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 27 март 2020 година

Извадок од Нацрт- записникот од Триесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 27 март 2020 година

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и деветтата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 26 март 2020 година

Прашања и предлози (точка 11)

Одлука за дополнување на Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и шестата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 23 март 2020 година- (Уредба за примена на Законот за средно образование)

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и шестата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 23 март 2020 година- (Уредба за примена на Законот за средно образование)

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и шестата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 23 март 2020 година- (Уредба за примена на Законот за високо образование)

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и петтата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 21 март 2020 година

Одлука за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија

Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19

Уредба со законска сила за прашања поврзани со изборниот процес

Уредба со законска сила за примена на Законот за заштита на населението од заразни болести за време на вонредна состојба

Уредба со законска сила за утврдување на задачи на Армијата на РСМ за време на траење на вонредна состојба

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и четвртата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 20 март 2020 година

Уредба со законска сила за примена на законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба

Уредба со законска сила за примена на законот за даночна постапка за време на вонредна состојба

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и третата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 19 март 2020 година

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и втората седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 18 март 2020 година

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесет и првата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 17 март 2020 година

Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19

Извадок од Нацрт- записникот од Дваесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 16 март 2020 година

Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19

Извадок од Нацрт- записникот од Деветнаесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија одржана на 14 март 2020 година

Извадок од Нацрт- записникот од Осумнаесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на 13 март 2020 година

Извадок од Нацрт- записникот од Седумнаесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на 12 март 2020 година

public-health-passenger-locator-form MK

Листа на дијагнози на хронични состојби добиени во консултација со директорите на Клиниките за ендокринологија, пулмологија, кардиологија и нефрологија

Објаснување за пандемија

Заклучок- Влада- 12.03.2020

прилог Изјава-1

Извадот од Нацрт- записникот од Шеснаесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на 11 март 2020 година

Заклучоци - Комисија за заразни болести -  11.03.2020

Извадок од Нацрт- записникот од Петнаесеттата седница на Владата на Република Северна Македонија, одржана на 10 Март 2020 година

Заклучок- Влада- 10.03.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook