EU JRC распиша втор повик за Програма за соработка на докторски партнерства во 13 тематски области помеѓу JRC и Високообразовните институции со меѓународна репутација во науката и технологијата.

ЛИНК: https://ec.europa.eu/jrc/en/working-with-us/collaborative-doctoral-partnerships
Крајниот рок за аплицирање е 3 мај 2020 година

За подобрување на интерфејсот наука-политика, JRC започна програма за соработка на докторски партнерства за воспоставување соработка со институции за високо образование и универзитети од земји членки на ЕУ и земји поврзани со програмата за истражување на ЕУ „Хоризонт 2020“. Партнерството нуди можности на новата генерација на докторанти, со посебен фокус на истражување за креирање политики.

На 3 февруари 2020 година ЈРЦ отвори втор повик за изразување интерес за тринаесет тематски области:

• Дигитално управување
• Паметна, поврзана и чиста мобилност
• Транзиција на енергија на ЕУ
• Развој на методи за следење на напредокот, дизајн трансформации и идентификување на решенија за постигнување на SDG
• Безбедно и одржливо снабдување со суровини за стратешки синџири на вредности
• Вештачка интелигенција за набљудување на земјата
• Графички каузални модели за хибридни закани
• Отпорност на изградена инфраструктура на природни и вештачки опасности
• Здравствена промоција и спречување на заразни болести
• Не-енергетски нуклеарни и радиолошки технологии за постигнување на Агендата на SDGs 2030
• Синергии на квалитативни и квантитативни методи за активности за предвидување
• Однесувањето на однесувањето применувано во креирањето на политиките
• Робусност во сложената анализа на податоци и статистичко моделирање

Дополнителни информации за деталите за апликацијата се достапни во JRC Science Hub.

JRC launches a new call for the Collaborative Doctoral Partnership Program 

 

JRC launches a new call for the Collaborative Doctoral Partnership Program

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook