Список на кандидати кои се дополнуваат и се рангираат за стипендија во Прва група

Список на кандидати кои се дополнуваат и се рангираат за стипендија во Втора група

Дополнување на список на кандидати добитници на стипендија во Втора група со Успех-приватни

Конечен список на кандидати добитници на стипендија во Втора група ИТ Државни

Конечен список на кандидати добитници на стипендија во Втора група-ИТ Приватни

Дополнување на список на кандидати добитници на стипендија во Втора група_ИТ

Список на имиња кои се прeфрлуваaт од втора група ИТ во втора група со Успех - државни високообразовни установи

Дополнување на список на кандидати добитници на стипендија во Трета група-математика (други заедници)

Дополнување на список на кандидати добитници на стипендија во Трета група-математика (македонска заедница)

Дополнување на список на кандидати добитници на стипендија во Трета група-Физика (други заедници)

Дополнување на списокот  на кандидати-во Трета група Физика (македонска заедница)

Дополнување на списокот на кандидати за стипендија во Трета група Хемија

Дополнување на список на добитници на стипендија во Трета група, Хемија Математика и Физика

Листа на одбиени студенти во Трета група за стипендии од додипломски студии на државни и приватни високообразовни установи

Трета група дополнителен список-државни високообразовни установи за академската 2019 2020

Дополнување на список на кандидати добитници на стипендија во Втора група ИТ

Список на имиња кои се прфлуват од втора група ИТ во втора група со Успех Државни високообразовни установи

Список на кандидати-дополнителни за прва група 2019 2020

Дополнување на список на добитници на стипендија во Трета група, Хемија Математика и Физика

 

Се известуваат сите добитници на стипендија дека од 10.02.2020 до 21.02.2020 година од 09:00 до 15:00 часот треба да достават пополнет и потпишан договор за соодветната стипендија во 3 примероци, како и да донесат копија од трансакциска сметка која ќе гласи на името на добитникот на стипендијата.

Договорот и трансакциската сметка може да бидат доставени во писарницата на Министерството за образование и наука и по пошта (препорачана пратка со повратница) на адреса:

Министерство за образование и наука

Св. Кирил и Методиј, 54, 1000 Скопје

Добитниците на стипендија кои нема да достават договор во предвидениот рок ќе се смета дека се откажуваат од правото на користење стипендија.

Одбиените кандидати имаат право да поднесат приговор по добивањето на писмено решение на адресата која ја имаат наведено при поднесувањето на апликацијата, во рок кој ќе биде наведен во документот. Претходно доставени приговори нема да се прифаќаат.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook