Покана за Летна школа за молекуларна биологија во Котор, Црна Гора

Министерстото за наука на Црна Гора, во соработка со EMBL (European Molecular Biology Laboratories) и Институтот за биологија на морето (Универзитет на Црна Гора) организира Летна школа за молекуларна биологија на тема: Секвенционирање на јадрениот материјал на поединечните ќелии (Single Cell Sequencing).

Поканата за учество во Летната школа е наменета за сите студенти на редовни/специјалистички студии, како и на идните или сегашните студенти на магистерски и докторски стидии на биолошки, медицински или биотехнички науки.

Летната школа ќе се одржува од 9 до 11 септември 2019 година на Институтот за билогија на морето во Котор.Трошоците за престој ќе бидат покриени од страна на организаторот на Летната школа.

Крајниот рок за пријавување е 25 јули 2019 година.

Предност ќе имаат кандидатите со претходно искуство во областа на молекуларната биологија.

Во прилог на пополнетиот формулар треба да се достави и:

  1. Мотивациско писмо
  2. CV (биографија со библиографија).

Комисијата врз основа на пристигнатите документи ќе состави ранг листа на кандидатите и ќе спроведе интервју со нив доколку се укаже потреба за тоа (бројот на учесници во Летната школа е ограничен).

Документите се доставуваат на : Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Повеќе информации за Европската лабораторија за молекуларна биологија и Европската организавија за молекуларна биологија може да се најдата на: www.embl.de и www.embo.org

Formular_za_Letna_skola_9-11_sept._2019_Kotor.doc

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook