Министерството за образование и наука известува дека по однос на поканата за приклучување кон прославата по повод 70-годишнината на Советот на Европа во Стразбур, која оваа година е под слоганот „Нашите права, нашите слободи, нашата Европа“ беше доставенa покана до училишта во нашата држава за учество на натпревар за пишување есеј на тема „Замислувајќи го Европеецот на иднината?“ (“Imagining the European of the future?“). 

Имено, Комисија формирана од министерот, во конкуренција од 19 есеја, избра свој национален победник, односно како победнички текст го одбра есејот на ученичката Бисера Ќурчинска од ООУ„Кочо Рацин“ Куманово.


Ја користиме приликата да ѝ го честитаме овој успех на ученичката Бисера Ќурчинска, на која ќе и биде врачена диплома во Советот на Европа за време на прославата организирана по повод 70-годишнината на Советот на Европа во Стразбур во месец октомври 2019 година.


На останатите учесници им благодариме за нивното учеството и ги охрабруваме и во иднина да земаат учество на ваков тип на активности каде ќе имаат можност да го покажат својот талент.


Министерство за образование и наука

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook