Соопштение за Конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови во Република Северна Македонија за учебната 2019/2020 година

 Министерството за образование и наука информира нема да биде во можност да ги прифати електронските пријави кои со Конкурсот се утврдени дека ќе бидат поставени на интернет порталот www.konkursi.mon.gov.mk преку кои учениците се пријавуваат за прием во јавен ученички дом.

За таа цел, ве известуваме дека за оние јавни ученички домови за кои со Конкурсот е предвидено пријавување со електронска пријава, потребно е документите да се достават до јавниот ученички дом, каде ученикот бара да биде примен.

Сите други услови од Конкурсот остануваат исти.

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook