Министерството за образование и наука информира дека во тек е повик за апликации за стипендии за студирање на високообразовните институции во Чешка, објавен согласно член 7 и член 8 од Спогодбата меѓу Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија и Министерството за образование, млади и спорт на Република Чешка за соработка на полето на образованието, за студиски престој на македонски универзитетски студенти, студенти на докторски науки, универзитетски наставници, истражувачи и уметници на чешките јавни универзитети.


Апликација и деталните информации и услови за стипендиите кои се однесуваат за академската 2019/2020 година и се во траење од 2 до 10 месеци, можат да се обезбедат на веб страната: http://195.113.76.20/eu-and-international-affairs/scholarships-for-the-academic-year-2019-2020 .

Стипендијата ги покрива трошоците за школарина, сместување и исхрана.
Патните трошоци за повратен автобуски билет ги покрива Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија.

Апликациите и потребните документи треба да бидат доставени по пошта или директно до архивата на: Министерство за образование и наука на Република Северна Македонија., ул. Св. Кирил и Методиј бр.54 1000 Скопје, најдоцна до 24.3.2019.

Лице за контакт: Гоце Видановски (02) 3140 185 и 076 485 061.

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook