CERIC-ERIC, Central European Research Infrastructure Consortium                                                                                                                                                             

CERIC-ERIC повик   https://vuo.elettra.trieste.it/

                                                                                                                                               

Владата на Република Македонија и Европската Унија на 1 јули 2014 година во Брисел потпишаа Договор за учество на Република Македонија во Програмата на Унијата „Хоризонт 2020“ – Рамковна програма за истражување и иновации (2014-2020).

Програмата претставува финансиски инструмент на ЕУ со кој се поддржува истражувањето и иновациите, со крајна цел за економски раст,  креирање на нови работни места и конкурентност. Располага со буџет од над 70 милијарди евра и ќе трае од 2014 до 2020 година.

Хоризонт 2020 е отворена за учество на широк спектар на организации и индивидуални истражувачи: универзитети, истражувачки центри, лаборатории, мултинационални компании, мали и средни претпријатија, невладини организации, здруженија на граѓани, јавена администрација, фондови, локална самоуправа,  и други.

И оваа година CERIC-ERIC, Централно-европски истражувачки инфраструктурен конзорциум, нуди пристап до повеќе од 50 комплементарни инструменти и две лаборатории за поддршка, за мултидисциплинарни истражувања во сите области на науката за материјали и нанотехнологијата.


Истражувачите од целиот свет можат да аплицираат за бесплатен пристап, под услов да се објават резултатите и да се потврди CERIC.


Покрај пристапот до инструментите и лабораториите, CERIC нуди поддршка за публикации за мобилност и отворен пристап
за многу повеќе.
Во овој повик ќе има два крајни рокови:
• 1 март, 2019 , да имате претходна евалуација и можност да го подобрите вашиот предлог.
• 1 април 2019 - 17ч. се препорачува само за експертски корисници
.
Детален опис на инструментите и техниките
се достапни во овој линк   here.

Ако сте истражувач кој работи во Албанија, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Естонија, Македонија, Латвија, Литванија, Црна Гора, Молдавија, Романија, Русија, Србија, Словачка или Украина, пријавете се за промотивен отворен пристап
promotional open access: рамката на европскиот проект H2020 ACCELERATE, ACCELERATE персонализирана поддршка за подготовка на предлози, мерења и анализа на податоци може да се обезбеди на ваше барање.

 

За повеќе информации за повикот ве молам посетете ја странцита односно линкот во прилог:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

https://www.ceric-eric.eu/users/call-for-proposals/ or contact us at Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-petar-mk

Заменик министер за образование и наука

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2

mon_slika.jpg 

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook